Tag Archives: untung

PERCUTIAN HUJUNG TAHUN…

Hujung tahun biasanya ramai pasangan,ibu bapa merancang untuk bercuti samada dalam atau luar negara,percutian keluarga ini adalah semata-mata mengeratkan hubungan keluarga atau pasangan suami isteri….lazimnya kos percutian hujung tahun memerlukan belanja yang besar sbb peningkatan pada pakej,hotel,makanan dan pengangkutan…

saya ingin share satu idea dengan kawan diluar sana,apa kata tahun ni kita melancong ketempat yang kita impikan dengan bajet yang kita ada…tapi kalau blh jangan la buat loan untuk melancong,itu tindakan yang tidak bijak,keseronokan sehari kesengsaraan yang berpanjangan, saya ada idea,anda blh dapat rm 4500 pada pertengahan bulan depan,seterusnyan rm 2000 ke rm 3000 pertengahan november, jadi dengan rm 4500 yang akan kita dapat nanti blh booke tiket flight dan hotel manakala baki rm 2000 ke rm 3000 tu boleh digunakan sewaktu melancong nanti….bayangkan anda berada di disneyland Tokyo, atau Hong Kong,atau universal studio Singapura,atau pesisir pantai Gold Coast…atau kedinginan Beijing…Hanya kita mampu realisasikan impian dan harapan kita….dan bayangkan percutian anda tahun ini,memenuhi impian yang telah lama kita simpan…. boleh hubungi saya untuk discuss lebih lanjut..

Advertisements

PERKATAAN PERTAMA DAN PERKATAAN KEDUA

20120203-185001.jpg

Kita selalu dengar orang dikeliling kita mengucapkan perkataan INSYAALLAH bila diajukan pertanyaan bila awak nak itu dani ni,atau jawapan kepada sesuatu janji,…. terlalu mudah menuturkannya,tapi adakah kita fahami maksud sebenar perkataan itu, INSYAALLAH bermaksud jika diizinkan Allah swt,keizinan Allah datang dengan usaha dan ikhtiar kita bukan macam magic,tiba2 jadi,kadang2 orang salah guna dengan perkataan ini,jawapan INSYAALLAH adalah untuk sesuatu yang dia tak nak dan tak akan buat,Ya Allah bahayanya mempermainkan kalimah Allah,terlalu mudah menuturkannya tanpa fikir risikonya..

Hari ini saya nak petik kalimah pertama ini, INSYAALLAH dari sudut yang lebih menarik, janji kita untuk dapatkan sesuatu dengan sebutan kalimah ini,maka, bila kita nak sebut pula perkataan kedua iaitu ALHAMDULILLAH, cuba kita bayangkan betapa manisnya kalimah Allah ini jika ia datang serentak iaitu janji untuk dapatkan sesuatu dengan izin Allah beserta usaha kita,dan hasilnya kita dapat kejayan tersebut dengan mengucapkan SEGALA PUJI BAGI ALLAH atas nikmat dan kejayaan yang Kau berikan pada ku..barulah ucapan yang dilafazkan itu penuh dengan rasa syukur dan kepuasan bukan sekadar mengambil syarat..

PREMIUM BEAUTIFUL: Keunikan Fabrik Akwatek Akwadyne

KEUNIKAN FABRIK AKWATEK AKWADYNE:

  1. Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas.
  2. Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk.
  3. Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan.
  4. Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, bau, wap).
  5. Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca

PREMIUM BEAUTIFUL – PENGIKTIRAFAN YANG CEMERLANG

SUPERBRANDS:

Quality : Kualiti

Reliabillty : Kebenaran, Mempercayai, Bergantung

Distinction: Cemerlang, Kelainan.

Premium Beautiful ialah pakaian dalam wanita yang berkualiti tinggi dan benar-benar berfungsi.  Kehebatannya menyebabkan ia dipercayai dan sipemakai pasti akan sentiasa akan bergantung padanya.  Kehebatannya pasti akan membuatkan sipemakai merasai kelainan dan menjadi lebih cemerlang.

PENGIKTIRAFAN PAKAR-PAKAR TULANG BELAKANG

Chiropractic is a form of alternative medicine that emphasizes diagnosis, treatment and prevention of mechanical disorders of the musculoskeletal system, especially the spine, under the hypothesis that these disorders affect general health via the nervous system.

Kiropraktik ialah disiplin dan profesion penjagaan kesihatan yang menekankan menekankan diagnosis, rawatan, dan pencegahan gangguan mekanik pada sistem muskuloskeletal, khususnya tulang belakang, atas hipotesis bahawa gangguan itu akan menjejaskan kesihatan umum menerusi sistem saraf.

KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL

KEBAIKAN PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN
PREMIUM BEAUTIFUL

Kewanitaan adalah sesuatu yang sungguh indah,malangnya isu tentang hilangnya keanjalan kulit,menggeleber,payu dara yang semakin mengikut graviti,hilangnya bentuk badan yang menggiurkan suami kurang diambil berat oleh sesetengah wanita dengan alasan tiada masa,sekarang kami menawarkan satu produk yang boleh membantu semua di atas,ini lah dia PREMIUM BEAUTIFUL

  • Ia dapat membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik serta bentuk badan yang sihat dan seimbang.
  • Ia memberi kesan secara serta-merta di bahagian pinggang di mana ukuran badan anda akan berkurangan.
  • Ia dapat memperbaiki bentuk badan dengan membentuk payu dara yang mempesona, pinggang yang lebih ramping dan kontur pinggul yang lebih menarik.
  • Anda akan merasa kenyang walaupun hanya makan sedikit kerana pemakaian Premium Beautiful mengurangkan selera.
  • Pemakaian Premium Beautiful akan cepat mengurangkan berat badan melalui proses pemampatan dan perpeluhan.
  • Kuasa lateks merangsang urutan secara mikro ketika anda bergerak, dengan itu dapat membantu menurunkan ukuran badan anda.
  • Ia menggalakkan pemulihan bentuk badan selepas bersalin kerana ia meningkatkan keanjalan badan.
  • Ia berupaya memperbetulkan postur dan memperbaiki kadar metabolisme.
  • Ia mengurangkan kesakitan bahagian pinggang dengan pembetulan kedudukan tulang belakang.
  • Kombinasi kebaikan tersebut memberi kesan yang luar biasa serta meningkatkan personaliti dan keyakinan diri.

Jelajah Dunia: SWITZERLAND

BUMI SWITZERLAND YANG INDAH


Oktober 2010 lalu merupakan saat-saat manis bagi 322 pengedar Hai-O Marketing yang berjaya mendapat insentif Seminar Seberang Laut ke Switzerland. Negara yang terkenal dengan gunung yang indah dan persekitaran semulajadi yang cantik itu juga merupakan syurga membeli-belah. Yang paling terkenal pasti coklat, jam serta pelbagai barangan Swiss yang lain.

Beraya ke?….. Jelesnya.

Sesungguhnya lawatan kali ini amatlah hebat sekali kerana ia adalah lokasi paling jauh pernah ditawarkan Hai-O Marketing sebagai insentif kepada pengedarnya. Tahniah kepada semua pengedar yang telah ke sana dan pastinya lokasi seterusnya lebih jauh dan lebih hebat. Apa-apa pun, pengalaman di Switzerland semanis coklatnya!mengagumkan. Melihat bagaimana jam dihasilkan di Cuckoo Clock Workshop. Berehat sebentar di Berne.Bergambar di Cuckoo Clock Workshop di Titisee.

Jelajah Dunia: BANDUNG & JAKARTA

SEMINAR SEBERANG LAUT JAKARTA – BANDUNG

Januari 2011 lalu, seramai 100 orang pengedar Hai-O Marketing telah mengikuti rombongan Seminar Seberang Laut ke Jakarta dan Bandung. Selain mengikuti seminar khas, rombongan ini turut bercuti sambil melawat tempat-tempat menarik di sana. Sudah tentunya aktiviti membeli-belah yang paling menarik kerana Bandung dan Jakarta memang terkenal dengan pelbagai produk istimewa unik Indonesia.

Antara tempat menarik yang dilawati ialah kawah Tangkuban Perahu, Kolam Air Panas Ciater dan pelbagai lagi. Rombongan empat hari tiga malam ini bermula di Bandung dan berakhir di Jakarta. Rombongan tiga bas ini turut melawati pejabat PT. Hai-O Indonesia di Mangga Dua, Jakarta. Tahniah kepada semua pengedar yang telah ke sana dan semoga ia akan terus mengikat kesatuan semua serta meningkatkan motivasi!